Title Goes Here!
... it feels like I've got something to prove, but in some ways it's just something to do ...

[Boek-icon] Fotoboeken

Dit zijn allemaal PDF-bestanden die een korte geschiedenis, een redelijk gedetailleerde beschrijving en een serie foto's met gedetailleerde bijschriften over het onderwerp van het net.boek bevatten. Hoewel ze ook op het scherm bekeken kunnen worden, zijn ze eigenljk bedoeld om op papier afgedrukt te worden.

Hoewel deze site in het Nederlands is, zijn de fotoboeken die hieronder gedownload kunnen worden, allemaal in het Engels.

[Voorkant van IS-2M]

IS-2M

De IS-2M was een verbeterde versie van de IS-2 zware tank uit de Tweede Wereldoorlog, en werd door de Sovjetunie tot de jaren '70 gebruikt als een tweedelijns-tank. Dit net.boek bevat 29 foto's van deze tank zoals hij te zien is in het Imperial War Museum Duxford in Engeland, met daarbij een beschrijving, modelbouw-mogelijkheden, en meer, en heeft als bonus een serie gedetailleerde foto's van de na-oorlogse Russische tankhelm!
-> Download hier · 5,5 MB PDF

[Voorkant van T-55 Enigma]

Iraqi T-55 Enigma

Toen de Golfoorlog in 1991 uitbrak, had het Irakese leger een aantal van zijn T-55 tanks uitgerust met extra pantser op de romp en toren; deze kregen al snel de bijnaam Enigma T-55's vanwege hun onbekende oorsprong. Meerdere van deze anks werden door de Coalitietroepen buitgemaakt en naar de VS en Europa verscheept, waar ze nu in musea staan. Dit net.boek beschrijft deze tank, en heeft ook uitgebreide tekeningen van de maten en plaatsing van het pantser!
-> Download hier · 3,4 MB PDF

[Voorkant van Regelbau 501 & 502 bunkers]

Second World War German Bunkers, part 1
Regelbau 501: einfacher Gruppenunterstand
& Regelbau 502: Doppelgruppenunterstand

De Duitse Atlantikwall was een verdedigingslinie die op de Europese kust gebouwd werd van de Noordkaap tot in Zuidfrankrijk, en bestond uit een groot aantal betonnen bunkers in allerlei soorten en maten. De typen 501 en 502 waren manschappenonderkomens, en worden in detail beschreven in dit net.boek vol foto's van nog bestaande exemplaren aan de Nederlandse kust en computermodellen waarvoor de maten rechtstreeks van de echte bunkers genomen zijn.
-> Download hier · 5,8 MB PDF

[Voorkant van V-750 Surface-to-Air Missile]

V-750 surface-to-air missile (versie 1.01)

Wellicht beter bekend als de SA-2 Guideline, is de V-750 één van de meestgebruikte luchtafweerraketten die tot nu toe ontwikkeld zijn, en gebruikt in grote aantallen door zowel het vroegere Warschaupact als andere landen die door de Sovjetunie bevoorraad werden tijdens de Koude Oorlog. Dit net.boek heeft foto's van de gehele lengte van de raket en transporttrailer, en beschrijft het wapen, z'n geschiedenis en gebruik.
-> Download hier · 1,9 MB PDF

[Voorkant van Medium A "Whippet" tweede editie]

Medium Tank Mark A Whippet, tweede editie

De Whippet uit 1918 was de eerste Britse middelzware tank, ontworpen om lichter en sneller te zijn dan de eerdere zware tanks. Deze vernieuwde versie van dit net.boek over de Whippet bevat een overzicht van de geschiedenis en constructie van deze tank en modelbouwmogelijkheden, naast 61 foto's van niet minder dan drie nog bestaande exemplaren—inclusief uitgebreide foto's van het interieur van de bemanningsruimte!
-> Download hier · 11,9 MB PDF
[Tux] [X] [Gevalideerd XHTML 1.0!] [Gevalideerd CSS!]