Iedereen die het interesseert hoe al dit spul gemaakt is kan hier terecht. Mocht je problemen ondervinden met de weergave van deze site in je webbrowser dan doe je er ook verstandig aan deze pagina te lezen.
Deze site conformeert nu naar XHTML 1.0 Strict en CSS level 2! Elke pagina is gecontroleerd met de Markup Validation Service en CSS Validator van het W3C om dit zeker te weten—klik op de knopjes onderaan iedere pagina (zoals die hier onmiddelijk onder) om dit zelf te controleren!
Deze website werd origineel bijna helemaal gemaakt met Emacs 21.1.1 voor de tekst- en HTML-gedeelten (om de Patrician van Ankh-Morpork bijna aan te halen: Leer de codes!
:P) en The GIMP 1.2.3 voor de plaatjes, op een zelf uit goedkope onderdelen gebouwde PC die SuSE Linux 8.1 draaide.
Sinds begin 2005 wordt de site onderhouden en bijgewerkt met Emacs 21.3.50.1 en The GIMP 2.2.3 op een iMac G5 met OS X 10.3.8.
De site zou goed moeten werken ongeacht de schermresolutie die je gebruikt—geen van dat irritante 780 pixels breed want anders klopt de layout niet meer
-gedrag hier; ik heb een resolutie van 1440×900 en zou daar wel íets aan willen hebben als dat ook van jou mag, meneer de top-webdesigner! Pardon, ik liet me daar even gaan... ;)
Hoe dan ook, deze site is getest met een aantal browsers, en werd goed bruikbaar bevonden met:
wat betekent dat latere versies dan bovengenoemde ook geen problemen op zouden moeten leveren. Daar staat tegenover dat bekend is dat de volgende browsers in meerdere of mindere mate moeilijk doen:
specialetekens, waardoor hij de codes in plaats van het teken zelf weergeeft (zoals — in plaats van een em-streepje). Alles bij elkaar wordt de site moeilijk te gebruiken; simpel gezegd, als je nog steeds Netscape 4.8 gebruikt, upgrade nu :)
Gebruik je een andere webbrowser dan bovengenoemde, en je vermoedt dat hij moeite heeft met deze pagina op een manier die hierboven niet beschreven is, dan wordt het op prijs gesteld als je een mailtje zou sturen naar <jakko@xs4all.nl> om uit te leggen wat er aan de hand is.
De zandkleurige achtergrond (achter deze tekst) is een stukje van het frontpantser van de Irakese T-55 Enigma in het Bovington Tank Museum, terwijl de groene balken aan de boven- en rechterkanten van het scherm gemaakt zijn van een stukje van de camouflage op een Tsjechische OT-810 troepenvervoerder in het Imperial War Museum Duxford; beide plaatjes zijn tegelbaar
gemaakt om een naadloos plaatje op het scherm te krijgen. Beide musea zijn trouwens een bezoek zeker waard als je in Engeland bent.
Veel van de icons (pictogrammen
, zo je wilt) komen uit de Crystal en HiColor iconsets voor KDE, en de rest komt van GNOME.
Als je Linux gebruikt, kun je ze waarschijnlijk vinden in /opt/kde3/share/icons/ en in /opt/gnome2/share/pixmaps/. Sommige zijn wel wat aangepast om ze op de site te kunnen gebruiken.
Het hoofdingrediënt voor de net.boeken is, natuurlijk, foto's. De meeste hiervan zijn genomen met een Fujifilm Finepix 6900Zoom digitale camera uit 2001, en/of een Asahi Pentax SV 35 mm spiegelreflexcamera van eind jaren '60; die laatsten werden gedigitaliseerd met een Hewlett-Packard ScanJet 3400 flat-bed kleurenscanner.
De computerillustraties zijn gemaakt met POV-Ray 3.5, plus KPovModeler 0.20, en later 1.0, als een front-end om de benodigde data-bestanden makkelijker te kunnen maken.
De layout van de boeken werd daarna gedaan in QuarkXPress 4.1 voor Windows, wat ook gebruikt werd voor het schrijven van de bijschriften van de foto's en, in sommige gevallen, de hoofdtekst van het net.boek. Voor andere boeken werd de hoofdtekst geschreven in Emacs. Vanuit QuarkXPress werd het document naar een Postscript-bestand geprint, dat daarna in een PDFs omgezet werd met Adobe Acrobat Distiller 3.01. De PDF werd dan nabewerkt met Adobe Acrobat Exchange 3.0 om er dingen als hyperlinks in te plaatsen en andere details goed te krijgen. Dit alles onder Microsoft Windows 98SE (vooral door het gebrek aan goede Linux-software voor veel van deze taken).