Title Goes Here!
... it feels like I've got something to prove, but in some ways it's just something to do ...
[Slides icon]

Op het Internet kun je tienduizenden, en zo niet meer, foto's vinden van militaire voertuigen en aanverwante onderwerpen, maar foto's op websites zijn eigenlijk meestal niet echt geschikt om uit te printen. [Plaatje: voorbeeld van pagina's uit het IS-2M net.boek] Websites hebben het grote nadeel dat je ze alleen kunt bekijken als je achter je computer zit—en voor de meeste mensen is dat niet wanneer ze een model aan het bouwen zijn. Je kan natuurlijk de foto's uitprinten, maar meestal is dit een heel gedoe: één foto tegelijk afdrukken, omdat rechtstreeks vanuit een webbrowser printen meestal niet ideaal is; wanhopig worden van de kleine afmetingen, waardoor details verdwijnen in de pixels; slechte kwaliteit, omdat degene die de foto's online gezet heeft weinig of niets weet van computerafbeeldingen; enzovoorts.


Dit zijn enkele van de redenen waarom deze site PDF-bestanden gebruikt. Deze zijn uitgevoerd als echte boeken, en bevatten meerdere foto's van hoge kwaliteit, met daarnaast korte beschrijvingen, achtergronden, bijschriften, en verklarende illustraties. Wat zeog handiger maakt is dat je PDF's makkelijk uit kunt printen, en dat ze op papier er net zo goed uitzien als op het scherm.

[Plaatje: voorbeeld van tekening uit het net.boek over de types 501 & 502 bunkers] Kijk zelf maar: het plaatje rechtsboven toont twee pagina's die rechtstreeks uit het net.boek over de IS-2M zware tank komen—behalve dan dat ze hier natuurlijk verkleind weergegeven worden :) Beide pagina's zijn A4 formaat, dus 29,7 bij 21 cm, en de resolutie van de foto's is zo gekozen dat het bestand redelijk klein blijft (om het te downloaden) maar toch goed detail weergeeft wanneer het document uitgeprint is. Links is een voorbeeld te zien van het soort computertekeningen dat gebruikt wordt om de documenten verder te illustreren, uit het net.boek over Duitse bunkers. Deze illustraties dienen om aan te geven waar het gefotografeerde voorwerp zich in het echt bevindt—als je goed kijkt naar het plaatje rechtsboven zul je zien dat er kleine viziertjes staan in de plaatjes op de linkerbladzijde die precies aanwijzen wat de foto's tonen!

[Tux] [X] [Gevalideerd XHTML 1.0!] [Gevalideerd CSS!]